Aux urnes pe mama lor!

Fratilor, au trecut 25 de ani. Treziti-va!
In multe locuri Romania arata mai urat acum decat acu’ douscinci (nu cred ca realizati, repet: douscinci) de ani de cand la noi s-au schimbat lucrurile, eram mai saraci, insa macar mai exista o simplitate care s-a pierdut. Bine, e drept ca eram inraiti, insa si acum suntem. Ar fi trebuit sa fim un pic mai avansati, asta daca alegeam mai cu cap, si acu’ nu ma refer doar la alegeri-alegeri.
Ma uit la Magheru, dar asa cum arata bulevardu’ asta, asa arata Romania de azi.
Asa ca zic: daca nu alegem ca in mod colectiv, tot nucleu’ asta de maxim 10%, sa ne miscam curu’ si sa ducem mesaju’ asta la TOTI nehotaratii, pentru a-i mobiliza sa aleaga totusi un viitor marca Iohannis (totusi e ceva), sa ne mobilizam toate sutele de contacte din mailuri, telefoane, LinkedIn-uri, facebook-uri, intalniri de afaceri, mersuri la sala si alte mii de posibilitati de a interactiona cu celelalte milioane de oameni care trebuie mobilizati. Trebuie nu numai sa castigam la limita alegerile astea, cu chilotii clantanind, ci sa dam si un semnal miilor de magistrati si politisti cinstiti din tara asta, ca nu se mai poate. Trebuie sa ne reluam soarta si valorile in maini si sa-i invingem cu armele noastre, de middle-class minoritar dar smart.
Alternativa ar fi sa fim iara straini in tara noastra, sa ii platim din taxele pe care noi le strangem in alte scopuri, mai nobile, sa gestioneze acest buget, iar ei sa le indese in buzunarele proprii, ale clanurilor si partasilor lor.
Asa ca puneti mana pe butonul de dat mai departe acest mesaj ca pe o scrisoare piramidala de sub sase grade de separare ale retelelor voastre de socializare virtualo-reale si sustineti-l in mod deschis pe Iohannis, prin ce argumente, emotii si storytellinguri vreti voi, sa castigam cu peste 60 la suta si sa punem aceasta tara pe drumul ei european.
Va invit sa fim toti ca aia “din Diaspora”, aia cateva sute de mii de nebuni care trec prin tot calvarul asta, dar si la alelalte milioane de romani plecati, dar care au cea mai apropiata “ambasada” la ore bune de mers si nu e nevoie sa faca doar dovada ca “au fost o suta de mii n-au putut vota la Paris” in timp ce clica asta de hoti reuseste totusi sa mobilizeze totusi vreun sfert de populatie, astfel incat pe fondul unui absenteism de aproape cinzeci la suta sa mai fure un pic si sa plimbe mortii (vor intra doi, trei la puscarie, ei si?) pana dovedesc 50,01%, pe baza carora Curtea le va da “de drept” tara pe mana.
Insa daca noi iesim acum din matca ii convingem celelalte doua sferturi de populatie sa faca pasul la sectiile de vot, ca nu vor mai fi striviti de senile ca acum douscinci de ani. Acum nu ii costa decat “a walk in the park, on Sunday”, ca la englezi. Iesim la o manifestatie pasnica, de unul singur, cu un vecin batran (puneti pe usa de joi seara “insotitor benevol la urna”, si ei va vor suna la usa ca intre vecini, ca i-au sunat nepotii si isi gasesc curaj, pentru ca au incredere in nepotii lor, si isi vor pune si ei un votez pe usa, ca sa arate ca e si tara lor. Insa daca cumva mai regresam un pas si pune un regim autoritar mana pe noi, va fi iar nevoie de sange pe strada si nu de-aia au murit copiii aia acum 25 de ani, omorati de regimul comunist si apoi de Iliescu.
Altfel, degeaba ne va parea rau la 22.12, daca nu ne vom fi luat tara inapoi, by landslide. Pe toate fronturile.
Va dati seama? Douscinci de ani!
Aux urnes, citoyens!
Stiu, pe mine nu ma urmaresc pe Facebook si LinkedIn decat mult prea putini oameni care nu vor face in mod direct o diferenta prea mare duminica la urne, nici ca numar total si deasemenea pentru ca 90% din voi oricum votati – pe ceilalti nu stiu daca ii cunosc, dar sunt sigur ca ii vor convinge pe altii sa o faca,
insa daca faci doua-trei inmultiri, vezi ca ne iese un reach de cateva milioane si pentru ca vom fi ascultati.
Douscinci de ani. Aux urnes!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: